Пловдив 2011

15.12.2012г.
25.10.2011 г.

През 2011 г. със събраните 15 810 лв. за Клиниката по детски и генетични заболявания са закупени 2 бр. инфузомата, 1 бр. перфузор, холтер-апарат и компютърна конфигурация с принтер и монитор, 3 бр. биопсични инструмента и 13 бр. лекарствени шкафа.

 • В. Новият глас, 14 октомври 2011 г.

 

 

 

 

 

 

 • В. Марица, 14 октомври 2011 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • В. Твоят ден, 14 октомври 2011 г.

 

 

 

 

 

 

 

 • В. Дума, 14 октомври 2011 г.

Деца дариха пловдивска болница

 Ученици от пловдивското СОУ “Св. Патриарх Евтимий” дариха вчера медицинска апаратура на стойност 4767,01 лв. на Клиниката по детски и генетични заболявания на УМБАЛ “Св. Георги” в Пловдив. Новите придобивки на заведението включват инфузомат и две помпи за венозни вливания на разтвори и медикаменти.

Апаратурата е купена със средства от акцията “Жълти стотинки – деца помагат на деца” на Сдружение “Клуб милосърдие, съпричастност, напредък”. Инициативата се провежда за четвърта поредна година в страната и целта й е да научи малките деца и юношите на съпричастност с проблемите на техните връстници, обясниха от сдружението.

“Учениците от СОУ “Св. Патриарх Евтимий” са сред най-активните дарители, затова ги поканихме да присъстват на дарението и да видят приложението на апаратите”, изтъкна инж. Валя Минчева, координатор на кампанията за Пловдив.

Общо 5307,41 лв. бяха събрани в Деня на детето от ученици и фирми дарители в Пловдив, София, Варна, Добрич, Бургас, Асеновград и Перущица. 31 училища, 2 детски градини и множество магазини и аптеки се превърнаха в пунктове за набиране на средства, отбеляза инж. Минчева. Събирането на монети ще продължи до 6 декември. Тогава стотинките ще се приемат в специални пунктове в големите търговски центрове на изброените градове.

 

 

 • Нова ТВ, 13 октомври 2011

Деца спасяват живот с жълти стотинки

 Може ли с жълти стотинки да се купи животоподдържаща апаратура? Оказа се, че това е възможно. Обединени от каузата “Деца помагат на деца” ученици от цялата страна успяха да съберат над 5 300 лева под формата на жълти стотинки. С парите купиха медицинска апаратура и я дариха на Детската клиника в Пловдив. >>Нова телевизия

 • БНТ-Пловдив, 13 октомври 2011 г.

Деца дариха апаратура на детската клиника към УМБАЛ „Св.Георги”

Росица Колева

 Гледайте репотаж на следния линк:

Детската клиника на Университетската болница получи дарение от три апарата за венозни вливания. Техниката е закупена със средства, събрани от деца. Вече четвърта година кампанията „Жълти стотинки – деца помагат на деца” набира пари в училища и детски градини и подпомага педиатричните отделения в цялата страна.

Над 5300 лв. се събраха в тазгодишната акция „Жълти стотинки – деца помагат на деца”. В нея се включиха 33 училища и детски градини от Пловдив, София, Варна, Добрич, Бургас, Перущица и Асеновград. В специални касички малчугани и ученици са събирали дребни монети с идеята да бъдат полезни. Всяка година с набраните в националната кампания средства се закупува най-необходимата апаратура и консумативи за детските болници.

Людмила, 11 клас, СОУ „Патриарх Евтимий”:

- Ние сме много ученици в нашето училище и всички толкова помагаха и аз толкова се радвах, щото е много красиво да видиш просто някой, който помага на някой друг.

Даниела, 11 клас, СОУ „Патриарх Евтимий”:

- Пътувам, за да дойда в Пловдив, и когато си купувам билет, ми остават пари, и използвах тези пари да ги вложа в нещо хубаво.

Петър:

- Не съм ходил два пъти на кафе и съм дал пари за апарата.

Надя:

- Горда съм, защото ние успяхме да съберем пари, за да закупим апаратура и да помогнем на децата.

Медицинската апаратура, дарена днес на Клиниката по детски и генетични заболявания към УМБАЛ „Св.Георги”, включва един инфузомат и две помпи от типа “перфузор”. Техниката бе монтирана веднага и влезе в експлоатация. Детската клиника на университетската болница в Пловдив е най-голямата в страната. Тук годишно се лекуват над 7 хиляди деца. С дарените днес апарати лечението им става изключително прецизно и под строг контрол.

Мирослава Бошева, началник-клиника:

- Подаръкът е изключително прагматичен, изключително интелигентно подбран, защото това е ежедневието ни. Това не е някаква екзотична апаратура, която се пази за специални случаи – това е ежедневие.

В момента в клиниката има само 15 подобни апарата, а са необходими доста повече. Заради непрекъснатата им употреба те се амортизират бързо. Акцията „Жълти стотинки” ще продължи до 6-и декември и най-вероятно ще събере средства за още един инфузомат.

 • ПОТВ, 13 октомври 2011 г.

Деца помагат на деца с жълти стотинки/видео

Един апарат и две помпи за венозни вливания на разтвори и медикаменти бяха дарени на Клиниката по детски и генетични заболявания на УМБАЛ “Свети Георги”. Медицинската техника  е закупена със средства от акцията “Жълти стотинки-деца помагат на деца”.

Акцията започна в 7 града на празника на детето, събрани близо 5 хиляди и 300 лева. Минала година помощта е за Добрич, сега е избрана университетската болница. Кутии за жълти стотинки са поставени в   30 училища, 2 детски градини, магазини и аптеки. Но главните дарители са деца

Събирането на жълти монети ще продължи до 6 декември. Организаторите са сигурни, че ще помогнат още, защото децата се оказва, че са състрадателни.

Благодарение на дарението, децата и младежите, които денонощно постъпват в Клиниката ще могат да се възползват от  прецизната и лесна за мониториране и контрол апаратура

Така , че ако се чудите какво да правите жълтите стотинки, които никой не иска да приема вече знаете. Дори и 5 стотинки понякога могат да спасят детски живот.

 • НБТ, 13 октомври 2011 г.

Деца дариха клиника на Университетска болница

 Деца дариха жизнено важна апаратура на стойност близо 4700 лева на Клиниката по детски и генетични заболявания към Университетската болница Свети Георги в Пловдив. Благотворителният жест е част от акцията Деца помагат на деца. Тя се провежда за четвърта поредна година в цялата страна, а целта й е да научи малките деца на съпричастност с проблемите на техните връстници.

Със събраните от децата средства клиниката получи един апарат инфузомат и две помпи „перфузор“. Те се използват за венозни вливания на разтвори и медикаменти, обясниха от здравното заведение.

Медицинската апаратура е закупена със средства от традиционната  акция „Жълти стотинки – деца помагат на деца“ на Сдружение „Клуб, милосърдие, съпричастност, напредък“.

Най-много средства в кампанията – над 500 лева са събрали учениците от СОУ „Патриарх Евтимий“.

Към момента в Клиниката по детски и генетични заболявания се лекуват 76 деца. Благотворителната акция по събиране на жълти монети ще продължи до 6-ти декември. Тогава стотинките ще се приемат в специални пунктове в големите търговски центрове 7 града в страната.

 • Радио Пловдив, 13 октомври 2011 г.

Акцията „Жълти стотинки – Деца помагат на деца“ ще продължава до 06.12.

 Ученици от пловдивското СОУ „Свети Патриарх Евтимий” връчиха дарение от медицинска апаратура на Клиниката по детски и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“. Специализираната техника включва един инфузомат и две помпи от типа „перфузор“ – за венозни вливания на разтвори и медикаменти, съобщи доц. Мирослава Бошева, ръководител на клиниката.

Апаратурата е закупена със средства от акцията „ЖЪЛТИ СТОТИНКИ – ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА” на Сдружение „КЛУБ МИЛОСЪРДИЕ, СЪПРИЧАСТНОСТ, НАПРЕДЪК”. Инициативата се провежда за четвърта поредна година в страната и целта й е да научи малките деца и юношите на съпричастност с проблемите на техните връстници, обясниха от сдружението.

Учениците от СОУ „Св. Патриарх Евтимий” са сред най-активните дарители, затова ги поканихме да присъстват на дарението и да видят приложението на апаратите, обясни инж. Валя Минчева, координатор на кампанията за Пловдив.

Общо 5 307,41 лв. бяха събрани в Деня на детето от ученици и фирми дарители в няколко града – Пловдив, София, Варна, Добрич, Бургас, Асеновград и Перущица. 31 училища, 2 детски градини и множество магазини и аптеки се превърнаха в пунктове за набиране на средства, потвърди инж. Минчева. Тя припомни, че част от средствата бяха дарени по време на благотворителен детски концерт на 1 юни в центъра на Пловдив.

Събирането на жълти монети ще продължи до 6 декември. Тогава стотинките ще се приемат в специални пунктове в големите търговски центрове на изброените градове.

Медицинската апаратура, която днес получи Клиниката по детски и генетични заболявания, е на стойност 4 767,01 лв. Разликата от 540,41 лв. ще бъде прибавена към средствата, които тепърва ще се събират, като очакванията са с бъдещото дарение да се закупи един Холтер монитор – преносим медицински апарат за продължително мониториране на електрическата дейност на сърцето за период от 24 часа или повече.

Благодарение на подобни съвременни медицински апарати, децата и младежите, които денонощно постъпват в Клиниката по детски и генетични заболявания, ще могат да се възползват от изключително прецизната и лесна за мониториране и контрол апаратура, обясниха от Университетска болница „Свети Георги”.

 • Радио “Фокус” – Пловдив, 13 октомври 2011 г.

Ученици от пловдивско училище дариха медицинска апаратура на Клиниката по детски и генетични заболявания

 Ученици от пловдивското СОУ „Свети Патриарх Евтимий” връчиха днес дарение от медицинска апаратура на Клиниката по детски и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“, съобщиха от болничното заведение. Специализираната техника включва един инфузомат и две помпи от типа „перфузор“ – за венозни вливания на разтвори и медикаменти, съобщи доц. Мирослава Бошева, ръководител на клиниката.

Апаратурата е закупена със средства от акцията „ЖЪЛТИ СТОТИНКИ – ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА” на Сдружение „КЛУБ МИЛОСЪРДИЕ, СЪПРИЧАСТНОСТ, НАПРЕДЪК”. Инициативата се провежда за четвърта поредна година в страната и целта й е да научи малките деца и юношите на съпричастност с проблемите на техните връстници, обясниха от сдружението.

Учениците от СОУ „Св. Патриарх Евтимий” са сред най-активните дарители, затова ги поканихме да присъстват на дарението и да видят приложението на апаратите, обясни инж. Валя Минчева, координатор на кампанията за Пловдив.

Общо 5 307,41 лв. бяха събрани в Деня на детето от ученици и фирми дарители в няколко града – Пловдив, София, Варна, Добрич, Бургас, Асеновград и Перущица. 31 училища, 2 детски градини и множество магазини и аптеки се превърнаха в пунктове за набиране на средства, потвърди инж. Минчева. Тя припомни, че част от средствата бяха дарени по време на благотворителен детски концерт на 1 юни в центъра на Пловдив.

Събирането на жълти монети ще продължи до 6 декември. Тогава стотинките ще се приемат в специални пунктове в големите търговски центрове на изброените градове.

Медицинската апаратура, която днес получи Клиниката по детски и генетични заболявания, е на стойност 4 767,01 лв. Разликата от 540,41 лв. ще бъде прибавена към средствата, които тепърва ще се събират, като очакванията са с бъдещото дарение да се закупи един Холтер монитор – преносим медицински апарат за продължително мониториране на електрическата дейност на сърцето за период от 24 часа или повече.

Благодарение на подобни съвременни медицински апарати, децата и младежите, които денонощно постъпват в Клиниката по детски и генетични заболявания, ще могат да се възползват от изключително прецизната и лесна за мониториране и контрол апаратура.

 • Plovdiv24.bg, 13 октомври 2011 г.

 

 

 

 

 

 

Ученици връчиха дарение на Детската клиника в УМБАЛ “Свети Георги“

Ученици от пловдивското СОУ “Св. Патриарх Евтимий” връчиха днес дарение от медицинска апаратура на Клиниката по детски и генетични заболявания на УМБАЛ “Свети Георги”. Специализираната техника включва един инфузомат и две помпи от типа “перфузор” – за венозни вливания на разтвори и медикаменти, съобщи доц. Мирослава Бошева, ръководител на клиниката.

Апаратурата е закупена със средства от акцията “Жълти стотинки – деца помагат на деца” на Сдружение “Клуб милосърдие, съпричастност, напредък”. Инициативата се провежда за четвърта поредна година в страната и целта й е да научи малките деца и юношите на съпричастност с проблемите на техните връстници, обясниха от сдружението.

“Учениците от СОУ “Св. Патриарх Евтимий” са сред най-активните дарители, затова ги поканихме да присъстват на дарението и да видят приложението на апаратите”, обясни инж. Валя Минчева, координатор на кампанията за Пловдив.

Общо 5 307,41 лв. бяха събрани в Деня на детето от ученици и фирми дарители в няколко града – Пловдив, София, Варна, Добрич, Бургас, Асеновград и Перущица. 31 училища, 2 детски градини и множество магазини и аптеки се превърнаха в пунктове за набиране на средства, потвърди инж. Минчева. Тя припомни, че част от средствата бяха дарени по време на благотворителен детски концерт на 1 юни в центъра на Пловдив.

Събирането на жълти монети ще продължи до 6 декември. Тогава стотинките ще се приемат в специални пунктове в големите търговски центрове на изброените градове.

Медицинската апаратура, която днес получи Клиниката по детски и генетични заболявания, е на стойност 4 767,01 лв. Разликата от 540,41 лв. ще бъде прибавена към средствата, които тепърва ще се събират, като очакванията са с бъдещото дарение да се закупи един Холтер монитор – преносим медицински апарат за продължително мониториране на електрическата дейност на сърцето за период от 24 часа или повече.

Благодарение на подобни съвременни медицински апарати, децата и младежите, които денонощно постъпват в Клиниката по детски и генетични заболявания, ще могат да се възползват от изключително прецизната и лесна за мониториране и контрол апаратура, обясниха от Университетска болница “Свети Георги”.

 • Дарик радио, 13 октомври 2011 г.

Ремонтират Детската клиника на УМБАЛ „Св. Георги”

Деляна Михнева

 

 

 

 

 

 

 

 

Ремонтират Детската клиника на УМБАЛ „Св. Георги” д-р Бошева показва новият апарат – инфузомат, който бе дарен чрез акцията “Деца помагат на деца”

Основен ремонт на Клиниката по детски и генетични заболявания на Университетска болница „Свети Георги” започва до дни. Това съобщи за Дарик началникът на лечебното заведение д-р Мирослава Бошева. Очаква се да бъде обявена фирмата – изпълнител на проекта за реновиране на сградата. Според д-р Бошева до края на годината клиниката ще бъде ремонтирана.

Като апаратура, медикаменти и интелектуален потенциал Детската клиника е осигурена. Належащата ни нужда е от ремонт на сградата, каза още д-р Бошева и допълни, че според нея за реновиране са необходими около 500 хиляди лева.

 • Akademika.bg, 13 октомври 2011 г.

Деца даряват апаратура на детска клиника в Пловдив

 Деца ще дарят апаратура на Клиниката по детски и генетични заболявания на Университетска болница „Свети Георги”, в Пловдив. Средствата се събират от акцията „Жълти стотинки – Деца помагат на деца” на Сдружение „Клуб милосърдие, съпричастност, напредък”.

Апаратурата е на стойност 4 767 лева и включва един апарат инфузомат и две помпи за венозни вливания на разтвори и медикаменти. Високоспециализираната техника се използва за прилагане на животоспасяващи лекарства и позволява да се следи приложението на няколко медикамента едновременно.

Общо 5 307 лева са били събрани от ученици и фирми дарители в няколко града – София, Пловдив, Асеновград, Добрич, Варна, Бургас и Перущица. Разликата от 540 лв. ще бъде прибавена към средствата, които тепърва ще се събират, като очакванията са с бъдещото дарение да се закупи още един апарат за вливания. В кампанията са се включили 31 училища, 2 детски градини и множество магазини и аптеки, които са се превърнали в пунктове за набиране на средства.

Събирането на средства ще продължи до 6 декември. След това те ще се приемат в специални пунктове в големите търговски центрове на 7-те града.

По-рано през годината, Клиниката по детски генетични заболявания в Университетската многопрофилна болница „Свети Георги”, в Пловдив, получи и друго дарение, като част от кампанията „Деца помагат на деца”. Както Акдемика БГ/akademika.bg писа, през месец юли 16-годишният Александър Цонев дари два лаптопа на децата от здравното заведение.

 • В. Марица, 13 октомври 2011 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • В. Монитор, 13 октомври 2011 г.

Лекуват деца със супертехника в болница „Св. Георги”

Със суперапарат инфузомат и две помпи от типа “перфузор“ ­ за венозни вливания на разтвори и медикаменти, ще лекуват от днес малчуганите в Клиниката по детски и генетични заболявания на Университетската болница “Св. Георги“ в Пловдив, съобщиха от лечебното заведение. Медицинската техника е закупена със средства от акцията “Жълти стотинки ­ деца помагат на деца“ на сдружение “Клуб милосърдие, съпричастност, напредък“. Инициативата се провежда за четвърта поредна година в страната и целта є е да научи малките деца на съпричастност с проблемите на техните връстници, обясниха от сдружението. Общо 5307,41 лв. бяха събрани в Деня на детето от ученици и фирми дарители в няколко града ­ Пловдив, София, Варна, Добрич, Бургас, Асеновград и Перущица.

 • Радио Пловдив, 13 октомври 2011 г.

Даряват нова техника на детска клиника

Апарати за венозни вливания на разтвори и медикаменти ще бъдат дарени на Клиниката по детски и генетични заболявания в Университетската болница”Свети Георги” в Пловдив. Медицинската апаратура е на стойност над 4 700 лв. и е закупена със средства събрани по време на инициативата „ЖЪЛТИ СТОТИНКИ – ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА” на Сдружение „КЛУБ МИЛОСЪРДИЕ, СЪПРИЧАСТНОСТ, НАПРЕДЪК” .

 • Дарик радио, 13 октомври 2011 г.

Даряват апаратура на УМБАЛ “Св. Георги”

 Един апарат инфузомат и две помпи за венозни вливания на разтвори и медикаменти даряват деца на Клиниката по детски и генетични заболявания на Университетска болница „Свети Георги”. Апаратурата е на стойност 4 767 лева. Средствата са събрани от акцията „Жълти стотинки – Деца помагат на деца” на Сдружение „Клуб милосърдие, съпричастност, напредък”.

Високоспециализираната техника се използва за прилагане на животоспасяващи лекарства и позволява да се следи приложението на няколко медикамента едновременно, обясниха от лечебното заведение.

Общо 5 307 лв. бяха събрани в на 1 юни от ученици и фирми- дарители в няколко града – Пловдив, София, Варна, Добрич, Бургас, Асеновград и Перущица. 31 училища, 2 детски градини и множество магазини и аптеки се превърнаха в пунктове за набиране на средства. Разликата от 540 лв. ще бъде прибавена към средствата, които тепърва ще се събират, като очакванията са с бъдещото дарение да се закупи още един апарат за вливания.

Събирането на жълти монети ще продължи до 6 декември. Тогава стотинките ще се приемат в специални пунктове в големите търговски центрове на 7-те града.

Линкове към още генерирани публикации в Интернет:

Думаmoney.bg , radioplovdiv.bg, bulfax.com, ПОТВ, inews.bg, nbtv.bgnovatv.bg, plovdiv-sport.com, bntplovdiv.com, novglas.com

 

http://www.snews.bg/bg/statiya/detskata-klinika-na-umbal-sv-georgi-veche-s-nova-aparatura:11615

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=790018

http://news.plovdiv24.bg/295305.html

http://www.znam.li/Pages/News/Default.aspx?evntid=2326301&lng=bg-BG

http://news.den.bg/home/unsorted/%D0%94%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82-%D1%81-%D0%B6%D1%8A%D0%BB%D1%82%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B8?il=bg&nid=4428352&year=2011

http://www.newshub.bg/%D0%A3%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0.730348.html

http://www.ngobg.info/bg/messages/2976-%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D0%BB-%D1%81%D0%B2-%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8.html

http://hotline.bg/2011/%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D0%BB-%D1%81%D0%B2-%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8q/

http://www.novini.bg/news/26320-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0.html

http://novini.dir.bg/news.php?id=9684827

http://novini.dir.bg/news.php?id=9684692

http://www.plovdivutre.bg/zdrave_i_krasota/25382-uchenitsi_pomagat_na_detskata_klinika_v_umbal_sveti_georgi

http://www.pulpudeva.com/news-plovdiv/news-plovdiv-health/14401-%D0%94%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0

http://www.zdrave.net/Portal/News/Default.aspx?evntid=8xFYJ%2BySz60%3D

http://www.zdrave.net/Portal/News/Default.aspx?evntid=8xFYJ%2bySz60%3d

http://www.hospital.bg/news/3676/dariavat-aparatura-na-plovdivskata-bolnitsa-sv-georgi

http://www.gustonews.bg/?page=article&instanceID=11807

http://www.monitor.bg/articles?id=97

http://news.plovdiv24.bg/295020.html

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=789694

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=790018

http://www.novini-te.com/bg-1/%D0%94%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D0%A3%D0%9C%D0%91%D0%90%D0%9B/2108830/

http://www.novini-te.com/bg-1/%D0%94%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%A3%D0%9C%D0%91%D0%90%D0%9B-%D0%A1%D0%B2-%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8/2110246/

http://www.dunstarltd.com/blog/%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD.html

http://www.snews.bg/bg/statiya/detskata-klinika-na-umbal-sv-georgi-veche-s-nova-aparatura:11615

http://www.bulfax.com/?q=node/1934536

http://100novini.com/command-ShowArticle-fid-6a9cdeed1700adb8f7802f95840f26bd.html

http://bgnovinite.com/%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD/

http://3rdnews.info/%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D1%83%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D0%BB-706972

http://www.gustonews.bg/?page=article&instanceID=11865

http://news.ibox.bg/news/id_1830060511

13.10.2011г.

 

  

Днес е много забележителен ден в 4-годишната история на Акцията:децата в Пловдив

сами занесоха и дариха апаратурата в детското отделение в Детска клиника на

УМБАЛ “СВЕТИ ГЕОРГИ”!Поздравления за всички деца и техните родители,

които участват в това добро начинание .Сега ще продължим още

по-вдъхновени и щастливи!И вие се включете в нашата радост,

събирайте жълтите “диаманти”,които даряват живот и усмивки!

Инфузоматите са вече в УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив :) Благодарение на това, малките пациенти ще получат най-добро лечение и възможност за едновременно приложение на няколко животоспасяващи медикаменти. БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ !!! ЩАСТЛИВИ, РАДОСТНИ и ДОВОЛНИ ОТ ПОСТИГНАТИТЕ РЕЗУЛТАТИ!

Деца спасяват живот с жълти стотинки

Може ли с жълти стотинки да се купи животоподдържаща апаратура? Оказа се,

че това е възможно.

Обединени от каузата “Деца помагат на деца” ученици от цялата страна успяха да

съберат над 5 300 лева под формата на жълти стотинки.

С парите купиха медицинска апаратура и я дариха на Детската клиника

в Пловдив.

http://www.novatv.bg/news/view/2011/10/13/21927/Деца-спасяват-живот-с-жълти-стотинки/

01.06.2011 г.  Пловдив:

Акция “Жълти стотинки” за 1-ви Юни

За Акция “Жълти стотинки” БНТ Пловдив

ОУ”Алеко Константинов” посветиха  Великден на децата от детското отделение на УМБАЛ “Свети Георги” и успяха да събудят усмивките им!

 

Деца от Основно училище “Алеко Константинов” и ЦДГ “Искра” гр. Пловдив събраха и дариха жълти стотинки за закупуване на реанимационни маси за новородени бебета в микропедиатричното отделение на Втора специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение “Шейново” АД

Деца помагат на деца в с.Стоил Войвода.

ОУ “Свети Паисий Хилендарски”

 

История за доброто

Искам да разкажа  историята на една благородна инициатива. Не се съмнявам, че ще се намерят  хора, които да подкрепят, да повторят или да доразвият подобен род дела, защото    всички ние сме много крехки и раними. И  в такива моменти се нуждаем от  малко внимание, топлина и обич, за да се изправим и продължим нататък. А когато става въпрос за детската болка и страдание няма човек , който да остане безразличен.  Съчетавайки това със светлия християнски празник – Великден се роди идеята да посетим детското отделение на УМБАЛ “Свети Георги”  и да се опитаме да събудим усмивките на болните  дечица там с малко празнично тържество-стихове, песни, танци и музика.  Благодаря искрено на класната на 4б клас от ОУ”Алеко Константинов”  Нина Търева, която откликна и направи възможна реализиацията на тази идея. Децата свършиха останалото-с огромното си желание и без ни най-малко съмнение и колебание за това, че ще се справят, въпреки краткия срок. Благодарение на помощта на Боряна Божанова, която специално дойде в училището в часа по Домашен бит и техника, децата научиха нова техника за боядисване на декоративни яйца. С много любов и търпение те ги украсиха.  И се получиха наистина прекрасни яйца – можете  да се убедите сами от снимките.

Ето ,че дойде големият ден – 21.04.2011г. Толкова ентусиазъм и желание да направят нещо добро-да помогнат на болните дечица да се почувстват малко по-добре, по-празнично и ведро. Децата  рецитираха и пяха  с голяма артистичност, изиграха постановката “Чедото”, на която всички присъстващи се смяха от сърце, танцуваха под звуците на рокендрола и завършиха с изпълнение на цигулка.  Вълнуваща за тях беше и разходката из стаите на детското отделение , на която любезно ни поведе Д-р Жаклин Апиосян. Срещнахме болката в погледа на лежащите там деца, но и надеждата и силното желание да се преборят с болестта, усмивката им. Трогателно беше желанието на учениците  да подарят ръчно украсените яйчица и пособията за рисуване. Всяко искаше то да достави капката  радост в  ежедневието на болните дечица. Те искрено даряваха усмивки и надежда  и това ги караше да се чувстват щастливи. Ето това беше и поредният ми урок за доброто , който получих от тях и  държах  да споделя с всички порастнали вече деца. Нека се обичаме, да си помагаме и да бъдем по-добри един към друг.   

Сърдечно благодаря  на всички деца – тези , които донесоха блокчета и моливи, които боядисаха яйцата , които участваха в концерта. Благодаря на членовете на Клуб Октава Пловдив за това, че  осигуриха подаръците за болните дечица и на всички, които   помогнаха при осъществяването на тази идея. Благодаря за това, че Ви има и заедно ставаме силни при осъществяване на доброто.

        Предстои ни тази година да продължим да работим по инициативата на Сдружение “Клуб Милосърдие, Съпричастност и Напредък” – Жълти стотинки.  Със събраните средства ще бъдатзакупени инфузомати – апарати за венозни вливания за Клиниката по детски и генетични заболявания към УМБАЛ “Свети Георги”  – Пловдив.

Валентина Минчева

 

интервюта с деца:

http://www.youtube.com/watch?v=FIXFYSvLQCc

концерт:

http://www.youtube.com/watch?v=aACHNGLNTvE

полезни линкове за събитието:

Линкове с отразена поканата за пресконференцията:

РАДИО:  >>линк 1,   >>линк 2

ТЕЛЕВИЗИИ:

http://potv.eu/255760.html

http://www.bntplovdiv.com/news/economics/finances/2848-deca-umbal.html

http://potv.eu/255388.html?poll=pollresults

ВЕСТНИЦИ:

http://marica.bg/show.php?id=54652

http://obshtestven.pogled.info/news/21044/Zapochva-aktsiyata-ZHALTI-STOTINKI-DETSA-POMAGAT-NA-DETSA

СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ЗДРАВНИ ИЗДАНИЯ:

http://zdrave.net/Portal/News/Default.aspx?evntid=1WYxkfDI3wM%3D

http://www.hospital.bg/news-2897-blagotvoritelna-aktsiia-za-nabirane-na-sredstva-za-detska-klinikata.html

http://www.zdravennavigator.bg/article/zapochva-forumyt-nevrolozite/12358

http://www.health.bg/14862/deca-pomagat-na-deca

ИНТЕРНЕТ

http://www.plovdivmedia.com/39737.html

http://www.tempo-bg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=8167:——q–q&catid=40:obshtestvo&Itemid=101

http://dobrinite-news.com/48480

http://www.snews.bg/bg/statiya/malchugani-sabirayte-zhalti-stotinki-v-svoeto-uchilishte-ili-detska-gradina:7216

http://www.malkiobyavi.com/pro/pic-news/news.php?newsid=17097

http://news.plovdiv24.bg//255402.html

http://www.plovdiv-sport.com/news/255402.html

http://www.econ.bg/events86028/article200771/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0

http://www.snews.bg/bg/statiya/blagotvoritelna-akciya-uchi-malkite-na-saprichastnost:7415

http://www.gustonews.bg/?page=article&instanceID=7271

http://www.ekipnews.com/news/nauka/zdrave/deca_pomagat_na_deca/107817/

http://mediacafe.bg/the-news/the-news-razni/1047-jalti-stotinki

http://media.framar.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D0%BB-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8

http://www.e-plovdiv.com/podr.html?id=8332

http://www.plovdiv-online.com/nakratko/start-na-daritelska-kampaniia-za-deca.html

http://www.newsbay.net/%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D1%83%D1%87%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82–nnno666129.html

http://www.tempo-bg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=8345:2011-05-19-06-05-04&catid=40:obshtestvo&Itemid=101

http://novini.dir.bg/news.php?id=8659453

http://www.bulfax.com/?q=node/1632609

http://www.rssbg.info/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0/%D0%94%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%B2-%D0%B1%D0%BB-278327/

http://rss-bg.info/i_20068158/%D0%94%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%B2-%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F.html

http://alfarss.info/novini/plovdiv/1305786929.html

http://www.ekipnews.com/news/nauka/zdrave/deca_pomagat_na_deca/107817/

http://news.den.bg/home/scitech/%D0%94%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0?il=bg&nid=3832589&year=2011

http://bestnews.bg/read/333412/%D0%97%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B2%D0%B0_%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0_%E2%80%9E%D0%96%D0%AA%D0%9B%D0%A2%D0%98_%D0%A1%D0%A2%D0%9E%D0%A2%D0%98%D0%9D%D0%9A%D0%98_%E2%80%93_%D0%94%D0%95%D0%A6%D0%90_%D0%9F%D0%9E%D0%9C%D0%90%D0%93%D0%90%D0%A2_%D0%9D%D0%90_%D0%94%D0%95%D0%A6%D0%90%E2%80%9D

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>