Добрич 2010

На 22.02.2011г. в гр. Добрич,Сдружение “Клуб МСН” официално връчи на ръководството на МБАЛ-Добрич чек на стойност 9500лв. Официалната церемония се състоя в зала “Шафхаузен” на лечебницата. Събраната сума ще бъде използвана за закупуване на монитори с кислородна сатурация за недоносените бебета. Средствата са събрани по националната кампания „Жълти стотинки”, като 656 лева от тях са дарени на благотворителен концерт, състоял се в Добрич на 7 декември м.г. с подкрепата на Община Добрич и цялата добричка общественост. В кампанията се включиха деца от цяла България, които събираха жълти монети през цялата година.
 https://www.youtube.com/watch?v=vXne-H0OEdg
През 2010 г. Акция “Жълти стотинки” събра за МБАЛ- Добрич за отделението „Новородени” 9500лв.С тези средства ще се закупят монитори с кислородна сатурация за недоносените бебета – за прецизно, неинвазивно, проследяване на кислорода в кръвта по време на престоя им в интензивния сектор за предотвратяване на увреждания. Сдружение “Клуб МСН” (Клуб Милосърдие, Съпричастност и Напредък) на 1 март 2008г. стартира Акция “Жълти стотинки”, чието мото е “Деца помагат на деца”.
Целта на инициативата е да възпитаваме у децата си християнските добродетели и да изграждаме у тях ценностна система, която ще ги подготви да станат достойни граждани, ръководители на БългарАкцията е целогодишна, като на 1 юни и на 6 декември стотинките се предават в Банка ДСК.
Идеята е заимствана от едноименната акция във Франция под патронажа на мадам Бернадет Ширак, чиято фондация„Болници в Париж – Болници във Франция“ работи вече 20 години и е реализирала много проекти във френското детско здравеопазване. Средствата, събрани през 2008 година, вече са предадени за закупуване на три инхалатора и ремонт на детската площадка на “Специализираната болница за активно лечение по детски болести”.
Сдружение “Клуб МСН”

москвапласт

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>